Voorheen stond de plant centraal, tegenwoordig is de decoratieve waarde van plantenbakken minstens zo belangrijk. Wilt u uw tuin voorzien van wat mooie decoratie in de vorm van planten?  Plantenbakken kun je kiezen uit een grote diversiteit is vorm, materiaal en kleur.  Lees hier meer over de aanschaf van plantenbakken en wat het beste bij uw tuin past.

Verschillende materialen bloembakken

  • Polyester plantenbakken (van kunststof)
  • Houten plantenbakken
  • Cortenstaal en aluminium plantenbakken

Onze eigen voorkeur gaat uit naar plantenbakken van polyester. Deze zijn namelijk het meest weerbestendig van allemaal.  In tegenstelling tot hout, vergaat polyester minder snel en is het weerbestendig. De plantenbakken kunnen dus makelijk jaren lang buiten blijven staan zonder dat ze lelijk worden.

Welke past het beste bij uw tuin?

Het is vooral een kwestie van smaak, wilt u meerdere kleine plantenbakken of één grote plantenbak met daarin meerdere planten? Wanneer u hier over uit bent kunt u besluiten welke vorm de plantenbak moet hebben. Bloembakken zijn beschikbaar in het vierkant, rechthoekig, of rond.

Trendkleuren

De trendkleuren van dit jaar zijn zwart en wit. Vooral hoogglans plantenbakken doen het goed. Veel hoogglans plantenbakken zijn van polyester gemaakt wat ze extra duurzaam maakt.

Planten onderhouden

Wanneer u potten heeft aangeschaft wilt u natuurlijk dat de planten die hier in komen te staan lang mee gaan. Denk dan ook aan een goede watervoorziening. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de bak in de open lucht staat en zorg voor gaten in de bodem die overtollig water kunnen afvoeren. Hydro korrels kunnen zorgen voor een goede drainage laag voor afwatering. Zo geniet u het langste van de planten in de plantenbakken.

Geef een reactie

Post Navigation